- Skär högreven i 3x3cm bitar. Bryn dem i en gryta med lite olja och smör. Krydda med svartpeppar. Stek tills det får fin färg.
- Skär korven i skivor.
- Skala och klyfta rödlöken samt skär paprikan grovt.
- Lägg i korven, löken och paprikan i köttet och låt allt steka ytterligare ett par minuter.
- Häll över krossad tomat och kalvfond samt lagerblad.
- Fyll på med vatten så att det täcker köttet.
- Koka upp och ta bort skummet.
- Koka på svag värme i ca 1.5 timme eller till köttet är mjukt.
- Dela och kärna ur den spanska pepparn och hacka den fint.
- Grovhacka oliverna och rör ned dem tillsammans med chilin och persiljan.
- Låt grytan koka ett par minuter och servera.
Tips
Prova att tillsätta 1dl crème fraiche mot slutet av tillagningen och servera grytan med pasta.