Fisk- och Skaldjursskolan

Rensa musslor

Musslor ser väldigt svårt och lyxigt ut, men är faktiskt otroligt enkla att laga själv. När du ska tillaga färska musslor är det viktigt att de fortfarande lever. Musslor ska alltid vara slutna innan tillagning. Köp gärna färska, kravmärkta eller MSC-märkta musslor.
Musslor Skaldjursskolan

Så här rensar du musslor:

Steg 1

Kontrollera att musslorna är stängda, eller knacka lite försiktigt på dem och se så att de sluter sig. Då är de ok att använda, annars ska de slängas. Detsamma gäller skadade och trasiga musslor.
Musslor steg 1

Steg 2

Skölj musslorna noggrant i kallt vatten. Borsta av dem om det behövs.
Musslor steg 2

Steg 3

Ta bort skägget innan kokning. Skägget kallas det som är kvar från fästet där musslan har vuxit och sitter mellan musselskalen.
Musslor steg 3

Titta på vår instruktionsfilm!

 

 

Relaterade recept

Betyg (1)
5.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Runt 35 minuter
Betyg (1)
5.0/5
Under 25 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond