Dansk fläskstek med knaprig svål

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Ugnsstekt fläskstek med härligt knaprig och spröd svål – en riktig delikatess! Perfekt svål får du om steken först kokas upp och ned i saltlag.

I receptet för Dansk fläskstek med knaprig svål rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Dansk fläskstek med knaprig svål

Ingredienser

Runt 2 timmar 30 minuter
6

portioner

1 kg kotlettrad, benfri med skårad svål
3 msk salt, grovt
3 dl vatten
1 st morot
1 st lök, gul
1 st lök, röd
1 st äpple, grönt
2 st lagerblad
1 knippe timjan, färsk
Sås   
3 dl vatten
2 dl rött vin
1 msk soja, Mrs Cheng's Japanese soy
1.5 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
1 msk rödvinsvinäger
  

Så här gör du

  1. Hetta upp en stekpanna med vatten och salt. Lägg i köttet med svålen neråt och låt det sjuda i 30 minuter.
  2. Skär grönsakerna i bitar och lägg dem i en stekpanna och lägg köttet ovanpå med svålen uppåt. Stek mitt i ugnen i 175 grader i 25 minuter. Höj temperaturen till 220 grader och låt köttet steka i ytterligare i 10 minuter.
  3. Ta ut köttet och häll över grönsakerna och stekskyn i en kastrull, strö på vetemjöl, rör om och slå i vatten, vin, soja, fond och vinäger. Låt såsen koka sakta i 10 minuter, smaka av med salt, peppar och ev mer fond. Sila såsen och servera den tillsammans köttet.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Runt 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (1)
5.0/5
Ca 1 timme 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Ca 50 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond