Fisk & skaldjur

Halstrade Pilgrimsmusslor med Crème Ninon & Tryffelskum

I receptet för Halstrade Pilgrimsmusslor med Crème Ninon och Tryffelskum rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond eller Ekologisk Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    50 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 8 st pilgrimsmusslor
    • 3 dl grädde, 40%
    • 3 dl mjölk, 3%
    • 500 g ärtor, gröna
    • 2 st jordärtskockor
    • 1 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond eller Ekologisk Kycklingfond
    • 2 dl vispgrädde, vispad
    • en skvätt Champagne
    • olja, neutral
    • salt och peppar

    Så här gör du

    1. Avlägsna den lilla musklen som sitter på sidan på pilgrimsmusslorna. Lägg pilgrimsmusslorna åt sidan så länge på hushullspapper.
    2. Koka ärtorna i grädde och mjölk under några minuter eller tills ärtorna är mjuka.
    3. Mixa ärtorna i en blender/kannmixer till en slät puré.
    4. Skala, dela och koka jordärtskockorna mjuka i grädde och mjölk. Mixa med stavmixer till ett slätt och löst skum, smaka av med tryffelolja, salt och peppar.
    5. Vänd ner den vispade grädden i ärtpurén till en krämig soppa. Smaka av med fond, champagne, salt och peppar.
    6. Stek pilgrimsmusslorna hastigt i en stekpanna på medelhög temperatur.
    7. Servera med Crème Ninon.

     

     

    Produkter