Fisk & skaldjur

Hummer & Kräft Bouillabaisse

I receptet för Hummer- och Kräft Bouillabaisse rekommenderar vi Bong Touch of Taste Hummerfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    60 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 2 st humrar
    • 200 g kräftstjärtar
    • 100 g blåmusslor
    • 2 st schalottenlökar
    • 1 st purjolök
    • 1 st fänkål
    • 2 st morötter
    • 1 st blekselleri
    • 1 msk tomatpuré
    • 4 dl vitt vin
    • 4 msk Bong Touch of Taste Hummerfond
    • 1 st stjärnanis
    • 1 st lagerblad
    • 2 dl vatten
    • 0.5 pkt saffran (0.25 g)
    • citron
    • dill
    • olivolja
    • salt och peppar

    Så här gör du

    1. Skala och plocka hummerköttet. Skär hummerköttet till önskad storlek. Lägg de på hushållspapper för avtorkning.
    2. Skala och ansa grönsakerna. Skär morötterna och fänkålen i mindre kuber. Skär purjolöken och bleksellerin i skivor.
    3. Fräs grönsakerna i lite i olivoljan, utan att ta färg. Tillsätt tomatpuré, vittvin, Bong Touch of Taste Hummerfond, stjärnanis, lagerblad och vatten. Låt sjuda under 10 minuter. Smaka av buljongen med saffran och citron samt eventuellt mer fond och vittvin.
    4. Värm försiktigt hummer, kräftstjärtarna och blåmusslorna i en del av buljongen under någon minut.
    5. Anrätta enligt bilden med skaldjur och grönsaker i botten slå sedan över buljongen.

    Produkter