Misolax med sötstark majonnäs

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Asiatisk lax med söt-stark majonnäs. Laxen har legat i en marinad med smak av misopasta, Skaldjursfond, soja, lime och mirin. Toppa med sesamfrön!

I receptet för Misolax med sötstark majonnäs rekommenderar vi Bong Touch of Taste Skaldjursfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Misolax med sötstark majonnäs

Ingredienser

Ca 1 timme 25 minuter
4

portioner

Misolax   
600 g lax
1 msk misopasta
1 msk Bong Touch of Taste Skaldjursfond
0.5 dl soja, Mrs Cheng's Japanese soy
1 msk lime, saften av
0.5 dl mirin
0.5 dl sesamfrön
  salt och svartpeppar
Sötstark majonnäs   
2.5 dl majonnäs
1 tsk tabasco
0.5 tsk strösocker
Till servering   
  ris, jasmine
  sojabönor, frysta

Så här gör du

  1. Skär laxen i portionsbitar och lägg den på ett fat. Salta och peppra lätt.
  2. Blanda misopasta, fond, soja, lime och mirin till en marinad. Häll på misomarinaden och marinera ca 1 timme.
  3. Baka i 225° i 8 min tills innertemperaturen är 48°.
  4. Rosta sesamfröna i en stekpanna på medelvärme (utan fett) och strö över vid servering.

SÖTSTARK MAJONNÄS

  1. Blanda samman alla ingredienser. Ställ kallt innan servering.

TILL SERVERING

  1. Koka riset och bönorna enligt anvisningen på förpackningen.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 50 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond