Fisk & skaldjur

Moules marinières

I receptet för Moules marinières rekommenderar vi Bong Touch of Taste Fiskfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    35 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1 kg blåmusslor, färska
    • 1 msk rapsolja
    • 1 dl schalottenlök, finhackad
    • 1 dl palsternacka, fint tärnad
    • 1 msk vitlök, finhackad
    • 3 msk bladpersilja, finstrimlad
    • 2 dl vitt vin, torrt
    • 1 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
    • 2 dl vispgrädde
    • salt och peppar

    Så här gör du

    1. Skölj, borsta och tvätta blåmusslorna noga under rinnande vatten. Se till så att alla skalen är stängda. Om några musslor är öppna, knacka dem hårt i diskbänken, om de sluter sig är de ok, förblir de öppna så kasta bort dem.
    2. Hetta upp oljan i en kastrull med lock. Fräs, lök, palsternacka och vitlök i några sekunder.
    3. När kastrullen är riktigt varm lägger du i musslorna och slår på vinet. Lägg på locket och låt musslorna koka några minuter tills de öppnat sig.
    4. Lyft upp musslorna ur spadet, vispa i grädden och låt spadet koka kraftigt några minuter. Lägg i musslorna och smaka av med salt, peppar och fond. Häll musslor och spad i en skål och strö över persilja.

    Servera gärna denna goda gryta tillsammans med surdegsbröd, pommes och aioli.

    Produkter