Fläskfilé med tärnat bacon, balsamico och salvia

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
En gräddig gryta med fläskfilé som bjuder på mycket smak av salvia, balsamvinäger, fräscha cocktailtomater, bacon, fond och salladslök. Ljuvligt gott med rotfrukter.

I receptet för Fläskfilé med tärnat bacon, balsamico och salvia rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond eller Ekologisk Köttfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Fläskfilé med tärnat bacon

Ingredienser

Runt 45 minuter
4

portioner

600 g fläskfilé
140 g bacon, tärnat
12 st cocktailtomater
4 st salladslökar
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1.5 msk Bong Touch of Taste Kalvfond eller Ekologisk Köttfond
1 msk balsamicovinäger
2 msk salvia, färsk, finstrimlad
1 krm svartpeppar, grovmald
2 msk smör
1 msk olivolja
2 dl vetemjöl till panering
Till servering   
  ugnsrostade rotfrukter, potatis och lök
  

Så här gör du

  1. Börja med att putsa bort eventuella senor och överflödigt fett från fläskfilén. Snedskär sedan fläskfilén i 8 st bitar, banka ut skivorna lätt med handen.
  2. Halvera tomaterna och skär ner salladslöken i grova bitar.
  3. Finstrimla den färska salvian.
  4. Vänd fläskfilén i vetemjöl som är smaksatt med grovmalen svartpeppar och salt.
  5. Stekt fläskfilén i olivoljan och smöret på medelhög värme. Fläskfilén skall bli genomstekt, ca 2 min per sida.
  6. Lyft upp fläskfilén och låt vila på en tallrik.
  7. Tillsätt tärnat bacon i stekpannan, stek ett par minuter. Addera den finstrimlade salvian mot slutet.
  8. Tillsätt tomater och salladslök i stekpannan, låt steka med 1-2 min.
  9. Blanda vatten, grädde, balsamicovinäger och Bong Touch of Taste Kalvfond. Slå över bacon och grönsaksfräset och låt koka ca 1 min.
  10. Smaka av såsen med salt och grovmalen svartpeppar.
  11. Tillsätt fläskfilén i stekpannan med såsen och låt sjuda i ca 2 min.

Servering

Servera gärna med rotfrukter, potatis och lök som har rostats i ugn med olivolja, salvia, salt och peppar.

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 5 timmar
Betyg (0)
0.0/5
45 minuter varav 35 minuter koktid
Betyg (1)
5.0/5
Ca 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 3 timmar 30 minuter
Betyg (2)
3.0/5
Runt 3 timmar
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond