Fläskkött, Gryta

Fläskfilégryta

I receptet för Fläskfilégryta rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    40 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 500 g fläskfilé
    • 200 g champinjoner
    • 2 små gula lökar
    • 2 msk smör
    • 2 tsk tomatpuré
    • 2 dl vitt vin
    • 2 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
    • 3 dl vispgrädde
    • 2 dl mjölk
    • 2 msk Mrs Cheng´s japansk soja
    • 1 msk svartvinbärsgelé
    • 25 g ädelost, t ex gorgonzola
    • 1 msk maizenamjöl
    • vatten
    • salt och peppar
    • Till servering
    • Kokt ris

    Så här gör du

    1. Strimla fläskfilén.
    2. Klyfta champinjonerna och skiva löken.
    3. Bryn kött, svamp och läk i smöret, rör i tomatpurén och bryn ytterligare 30 sekunder.
    4. Slå i vinet och låt det koka tills hälften återstår.
    5. Slå i fond, grädde och mjölk och låt grytan koka sakta under lock i 20 minuter.
    6. Smaksätt med soja, gelé och ost.
    7. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner.
    8. Låt grytan koka upp och smaka av med salt och peppar.
    9. Servera grytan tillsammans med grönsaker och ris.

    Produkter