Fläskkött, Gryta

Kryddiga korvar med rotfrukter och svamp i smakrik buljong

I receptet för Kryddiga korvar med rotfrukter och svamp i smakrik buljong rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kantarellfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    75 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • Kryddiga korvar i buljong
    • 1 st lök, gul
    • 2 st vitlöksklyftor
    • 2 msk olivolja
    • 3 dl vitt vin
    • 1 l vatten
    • 3 msk Bong Touch of Taste Kantarellfond
    • 3 st lagerblad
    • 1 mg timjan, färsk
    • 1 st stjärnanis
    • 4 st svartpepparkorn, hela
    • 1 kg morötter, palsternacka, rotselleri, blandade
    • 400 g potatis
    • 50 g kantareller
    • 600 g chorizo
    • salt och svartpeppar

    Så här gör du

    1. Skala och finhacka lök och vitlök.
    2. Fräs dem mjuka i olja.
    3. Tillsätt vin, vatten, fond och kryddorna. Låt koka ca 30 min utan lock.
    4. Skär potatis, kantareller och rotfrukter i bitar och tillsätt.
    5. Koka ca 25 min tills grönsakerna är mjuka.
    6. Skär korven i skivor och låt koka med sista 5 min eller stek dem separat.
    7. Smaka av med salt och svartpeppar, servera med tillbehör.

    TILLBEHÖR

    Brödkrutonger, lätt torkade körsbärstomater, majonnäs t ex saffrans- eller vitlöksmajonnäs.

    Produkter