Fläskkött, Nötkött

Pannbiff och parmesansås med tomatris

I receptet för Pannbiff och parmesansås med tomatris rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:

Personer: 4

30 min

Skicka inköpslista

Skickat!

Ingredienser

  • 1 dl ströbröd
  • 2 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 1,5 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
  • 0,5 dl lök, finhackad
  • smör till stekning
  • 500 g blandfärs
  • salt och peppar
  • Sås
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl parmesan, riven
  • 1 tsk citron, pressad
  • 1 msk basilika, finhackad
  • salt och peppar
  • Ris
  • 4 port ris, kokt
  • 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
  • 3 msk tomat, hackad
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Rör ihop ströbröd, mjölk, ägg och fond.
  2. Stek löken sakta i 5 minuter i 1 msk smör, låt den sedan kallna.
  3. Blanda samman färs, lök och ströbrödsblandningen.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Rör ihop crème fraiche, parmesan, citron och basilika, smaka av med salt och peppar.
  6. Rör ner tomat i det nykokta riset och smaksätt med fond, salt och peppar.
  7. Forma 8 pannbiffar och stek dem i smör.
  8. Servera biffarna tillsammans med sås och ris.

Produkter