Grönkålssoppa

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Grönkålssoppa när den är som bäst! Enkel att tillaga och boostad med massor av järn. Grönkål, smör, lök, mjölk, grädde, salt, peppar och grönsaksfond.

I receptet för Grönkålssoppa rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond / alt. Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter.

Grönkålssoppa

Ingredienser

Under 25 minuter
4

portioner

300 g grönkål, färsk
2 msk smör
1 st gul lök, finhackad
2 msk vetemjöl
8 dl mjölk 3%
2 dl grädde 40%
3 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond alt. Ekologisk Grönsaksfond
  salt och peppar
  

Så här gör du

  1. Repa bladen från grova stjälkar och strimla.
  2. Koka upp saltat vatten och lägg ner kålen.
  3. Låt koka 5 minuter och sedan ånga av i en sil.
  4. Smält smöret i en kastrull och fräs kål och lök sakta i 5 minuter.
  5. Pudra på mjölet och fräs 1 min till.
  6. Slå i mjölk, grädde och fond under omrörning och låt det sjuda ytterligare 5 minuter.
  7. Smaka av med salt, peppar och fond.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 60 min
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond