Älggryta med blåbär och lingon

1.0/5
Betyg: 1.0 av 5
(1 röster)
Ett fantastiskt gott och mustigt recept på en gryta som är full av massa härliga smaker från älgkött, rotfrukter, viltfond, lingon och blåbär.

I receptet för Älggryta med blåbär och lingon rekommenderar vi Bong Touch of Taste Viltfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Mustig älggryta med blåbär och lingon

Ingredienser

Mindre än 1 timme 30 minuter
4

portioner

500 g älggrytbitar
2 st gula lökar (små)
2 st små palsternackor
2 st små morötter
1 st rotselleri
2 msk smör
2 msk tomatpuré
2 st lagerblad
1 tsk timjan
2 dl rött vin
2 msk Bong Touch of Taste Viltfond
1 dl lingon, färska eller frysta
1 dl blåbär, färska eller frysta
  salt och peppar
  
  

Så här gör du

  1. Skala och skär lök och rotfrukter i fina bitar.
  2. Bryn köttet och grönsakerna i smöret tills det fått fin färg.
  3. Tillsätt tomatpuré och kryddor och låt det steka ytterligare 1 minut.
  4. Slå i vin och fond, tillsätt vatten tills det täcker kött och grönsaker. Låt det koka ca 1-1,5 timme tills köttet är mört.
  5. Rör i bären och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera tillsammans med kokt potatis eller ris och lite extra bär på toppen.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 2 timmar 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Betyg (1)
4.0/5
Runt 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond