Nötkött, Gryta

Marockansk oxgryta med aprikoser

I receptet för Marockansk oxgryta med aprikoser rekommenderar vi Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    150 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1 msk smör
    • 1 msk rapsolja
    • 600 g nötkött i grytbitar
    • 2 st lök, gul finhackad
    • 5 st vitlöksklyftor, finhackade
    • 1 tsk ingefära, mald
    • 1 tsk kanel, mald
    • 2 tsk paprikapulver
    • 1 tsk spiskummin, mald
    • 1 tsk råsocker
    • 4 msk tomatpuré
    • 2 msk Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin
    • 3 msk apelsin, saften av
    • 2 dl aprikoser, torkade i strimlor
    • salt och svartpeppar

    Så här gör du

    1. Hetta upp en kastrull med smör och olja, bryn sedan köttet några minuter tillsammans med lök och vitlök.
    2. Tillsätt kryddor och tomatpuré. Stek ytterligare någon minut.
    3. Häll på vatten så att det täcker och tillsätt fonden. Låt det koka sakta 1 timme under lock.
    4. Tillsätt apelsinjuice och aprikoser och låt allt koka ytterligare 1 timme.
    5. Smaka av med salt, peppar, kryddor och fond.

    Till servering

    1. Servera tillsammans med cous cous eller bulgur.

    Produkter

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/customers/webs/justdigital/bongtouchoftaste.se/web/app/uploads/cache/793d5c99057e15ba47cec7ecf83503f8ee53964a.php on line 91