Kalops med rödbetor

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Klassisk kalops med mustig smak och riktigt mört kött. Den goda smaken får kalopsen av lagerblad, kryddpeppar, Kalvfond och lag från inlagda rödbetor.

I receptet för Kalops med rödbetor rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Kalops med rödbetor

Ingredienser

Ca 2 timmar 40 minuter
4

portioner

700 g högrev
1 st lök, gul
3 st morötter
1 tsk kryddpeppar, hel
3 st lagerblad
2.5 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
  vatten så att det täcker köttet
0.5 dl lag från inlagda rödbetor
0.5 dl persilja, färsk krusig finhackad
  salt och peppar
  
  
  

Så här gör du

  1. Putsa och skär köttet i 3 x 3cm stora bitar och bryn dem i lite olja och smör i en gryta.
  2. Skala lök och morötter och skär dem i skivor.
  3. Lägg grönsakerna i grytan tillsammans med kryddpeppar och lagerblad.
  4. Häll i kalvfond, rödbetslag och vatten så att det täcker köttet.
  5. Koka upp och tag bort eventuellt skum.
  6. Koka sedan på svag värme ca 1.5 timme eller tills köttbitarna är mjuka.
  7. Red eventuellt av med lite majsstärkelse och smaka av med kalvfond, salt och peppar.
  8. Garnera med hackad persilja.

Servera med inlagda rödbetor och nykokt potatis.

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (1)
5.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 3 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (3)
5.0/5
30 min
Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Betyg (1)
5.0/5
45 min
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond