Surkål med rökt sidfläsk

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Syrad vitkål med sidfläsk, perfekt tillbehör till kryddig korv. Kålen får sin goda smak av lök, vitt vin, sidfläsk, Kycklingfond, äpple och timjan.

I receptet för Surkål med rökt sidfläsk rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Surkål med rökt sidfläsk

Ingredienser

Ca 1 timme 30 minuter
4

portioner

200 g sidfläsk, rökt utan svål, tärnat
1 dl lök, gul finhackad
1 st lagerblad
1 knippe timjan, färsk (kvist)
1 dl äpple, grönt hackat
400 g surkål (1 burk)
2 tsk Bong Touch of Taste Kycklingfond
4 dl vitt vin
  

Så här gör du

  1. Hetta upp en tjockbottnad kastrull och fräs fläsk och lök i 10 minuter. Vänd ned äpplen och surkål, låt det fräsa i några minuter.
  2. Häll i fond och vin, lägg i kryddor och koka sakta under lock i 1 timme.
  3. Smaka av med salt, peppar och fond. Om det kokar torrt så späd med lite vatten.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond