Kyckling, Gryta

Bräserade kycklinglår

I receptet för Bräserade kycklinglår rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    35 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 600 g kycklinglårfilé
    • 1 st zucchini, grön
    • 1 msk smör
    • 1 msk olivolja
    • 1 st lök, tunt skivad
    • 1 klyfta vitlök, finhackad
    • 1,5 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
    • 2 dl mjölk
    • 2 dl grädde
    • 1 msk maizena
    • 1 msk vatten
    • 2 msk senap, grovkornig fransk
    • 0,5 dl dragon, färsk, hackad
    • salt och peppar
    • Till servering
    • 4 port ris, kokt

    Så här gör du

    1. Dela låren i 3 bitar.
    2. Skär zucchinin i fina bitar.
    3. Bryn kycklingen i smör och olja, lägg dem åt sidan.
    4. Stek lök, vitlök och zucchini i samma gryta.
    5. Lägg tillbaka kycklingen och slå i fond, mjölk och grädde.
    6. Låt det sjuda sakta i 20 minuter tills kycklingen är mör.
    7. Rör ut maizenan i 1 msk vatten och rör ner det i grytan.
    8. Låt det koka upp och smaksätt med senap och dragon.
    9. Smaka av med salt, peppar och fond.
    10. Servera grytan tillsammans med riset.

    Produkter