Kyckling, Soppa

Klar kycklingsoppa

I receptet för Klar kycklingsoppa rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond alt. med Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    20 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 300 g potatis, fast
    • 300 g palsternacka
    • 300 g morot
    • 1 msk rapsolja
    • 200 g kyckling, tillagad, tärnad, t ex salladskyckling
    • 1 L vatten
    • 3 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond alt. 2 msk kycklingfond+1 msk grönsaksfond
    • 1 msk Mrs Cheng´s japansk soja
    • Färska örter, t ex persilja
    • Salt och peppar
    • 1-3 msk Alternativa smaksättningar:
    • 1-3 msk curry + 1 st äpple, syrligt och tärnat
    • 1 msk vitlök, finhackad + 1 msk citron, pressad + 2 msk persilja, finhackad

    Så här gör du

    1. Skala och tärna rotfrukterna i små kuber.
    2. Fräs grönsakerna några minuter i oljan utan att de får färg.
    3. Tillsätt 1 liter vatten tillsammans med fonden och sojan.
    4. Låt det koka sakta i 10 minuter.
    5. Tillsätt kycklingen och låt det koka ytterligare några minuter.
    6. Skumma av orenheter som flyter upp så att soppan blir klar och fin.
    7. Smaka av med fond, salt och peppar.

    Olika smaksättningar till soppan:

    1-3 msk curry + 1 st tärnat syrligt äpple

    1 msk finhackad vitlök + 1 msk pressad citron + 2 msk finhackad persilja

    Produkter