Kyckling, Fågel

Studentlägenhets Marinerade kycklingfilé i matlåda

I detta recept rekommenderar vi Bong Touch of Taste Oxfond, Kycklingfond och Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Recept och bild är framtaget av Studentlägenhet!

Betyg:
  • Personer: 6

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1 msk Bong Touch of Taste Oxfond
    • 1 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
    • 1 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
    • 1 krm vitlökspulver
    • 1 krm vitpeppar
    • 1 krm svartpeppar
    • 1 krm grillkrydda
    • 6 st Kycklingfiléer
    • Olivolja
    • Tzatziki
    • 5 dl yoghurt, grekisk
    • 1 st gurka, riven
    • 1 st vitlöksklyfta
    • Salt & peppar
    • Till servering
    • Bulgur, morötter, valfria bär och chilimayo

    Så här gör du

    1. Blanda ihop fonder, olivolja, vitlökspulver, salt och peppar.
    2. Lägg kycklingfiléerna i marinaden och låt vila i kylen i ca 30 min.
    3. Bryn kycklingen och lägg den åt sidan.
    4. Koka under tiden bulgur och valfria grönsaker som broccoli och morötter.
    5. Riv gurkan, krama ur vattnet, blanda med grekisk yoghurt, tillsätt olja, salt, peppar och riven vitlök.
    6. Dags att skapa dina matlådor! Lägg upp kycklingen, bulgur, kokta grönsaker i en matlåda.

    Produkter