Kyckling, Gryta

Thaigryta med kyckling & kokosmjölk

I receptet för Thaigryta med kyckling & kokosmjölk rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond alt. Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    40 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 500 g kycklinglårfilé
    • 2 msk rapsolja
    • 1 dl gul lök, hackad
    • 1 msk vitlök, finhackad
    • 1 tsk ingefära, färsk, finhackad
    • 2 dl sallads- eller purjolök, finstrimlad
    • 1 dl vattenkastanjer, skivade på burk
    • 1 dl röd paprika, finhackad
    • 2-4 msk sweet chilisås
    • 4 dl kokosmjölk
    • 2 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond alt. Kycklingfond
    • salt och svartpeppar
    • saften av lime

    Så här gör du

    1. Skär kycklingen i fina bitar och bryn den i oljan och lägg den sedan åt sidan.
    2. Bryn lök, vitlök, ingefära, salladslök, vattenkastanjer och paprika några minuter.
    3. Lägg tillbaka kycklingen och tillsätt fond, kokosmjölk och chilisås.
    4. Låt allt koka sakta i ca 20 minuter tills kycklingen är genomkokt.
    5. Smaka av med salt, peppar, lime och fond.
    6. Servera grytan tillsammans med nykokt ris.

    Produkter