Lammkött, Gryta

Lammgryta med salladslök och färska örter

I receptet för Lammgryta med salladslök och färska örter rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    125 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1 kg lammstek, benfri
    • 2 st vitlöksklyftor
    • 1 msk smör att steka i
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk flingsalt
    • 0.5 tsk svartpeppar, grovmald
    • 4 kvistar timjan, färsk finhackad
    • 1 kvist rosmarin, färsk finhackad
    • 4 dl vatten
    • 2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
    • 1 msk balsamvinäger
    • 2 dl vispgrädde
    • 5 st salladslökar

    Så här gör du

    1. Skär köttet i bitar, ca 3 x 3 cm.
    2. Bryn i smör i en het stekpanna. Lägg över det i en gryta.
    3. Skiva vitlök och fräs lätt i lite olivolja. Lägg i grytan.
    4. Krydda med salt, peppar och örter.
    5. Häll på vatten, kalvfond, vinäger och grädde.
    6. Låt grytan koka under lock ca 1,5 timme, eller till köttet känns mört.
    7. Skär salladslöken i bitar. Fräs den i smör på svag värme.
    8. Vänd, precis innan servering, ner salladslök och örter i grytan.
    9. Smaka av med salt & peppar.

    Produkter

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/customers/webs/justdigital/bongtouchoftaste.se/web/app/uploads/cache/793d5c99057e15ba47cec7ecf83503f8ee53964a.php on line 91