Lammgryta med salladslök och färska örter

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Örtig och mustig lammgryta med god smak av timjan och rosmarin. Grytan får sin goda smak av vitlök, örter, Kalvfond, vinäger, grädde och salladslök.

I receptet för Lammgryta med salladslök och färska örter rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Lammgryta med salladslök och färska örter

Ingredienser

Runt 2 timmar
4

portioner

1 kg lammstek, benfri
2 st vitlöksklyftor
1 msk smör att steka i
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
0.5 tsk svartpeppar, grovmald
4 st timjan, kvistar färsk finhackad
1 st rosmarin, kvist färsk finhackad
4 dl vatten
2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
1 msk balsamvinäger
2 dl vispgrädde
5 st salladslökar
  
  
  

Så här gör du

  1. Skär köttet i bitar, ca 3 x 3 cm.
  2. Bryn i smör i en het stekpanna. Lägg över det i en gryta.
  3. Skiva vitlök och fräs lätt i lite olivolja. Lägg i grytan.
  4. Krydda med salt, peppar och örter.
  5. Häll på vatten, kalvfond, vinäger och grädde.
  6. Låt grytan koka under lock ca 1,5 timme, eller till köttet känns mört.
  7. Skär salladslöken i bitar. Fräs den i smör på svag värme.
  8. Vänd, precis innan servering, ner salladslök och örter i grytan.
  9. Smaka av med salt & peppar.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Ca 50 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt en halv dag
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond