Lammkött

Rostat lamm med vitlök och örter

I receptet för Rostat lammmed vitlök och örter rekommenderar vi Bong Touch of Taste Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 6

    90 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • ca 2,5 kg lammstek med ben
    • 0,5 dl timjan, grovhackad
    • 2 msk rosmarin, grovhackad
    • 6-8 st vitlöksklyftor, krossade
    • 1 msk vit vinäger
    • 2 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond
    • 1 dl olivolja
    • salt och peppar

    Så här gör du

    1. Vispa samman rosmarin, vitlök, timjan, vinäger, fond och olja.
    2. Putsa lammsteken och skär små snitt i köttet.
    3. Massera in kryddblandningen i köttet och smaksätt med salt och svartpeppar.
    4. Lägg köttet i en ugnsfast form och börja steka den 10 minuter på 200 grader i nedre delen av ugnen.
    5. Sänk värmen till 150 grader och stek ytterligare i 45-60 minuter (för medium stekning) tills köttet fått fin färg och är stekt till önskad stekningsgrad.

    Produkter

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/customers/webs/justdigital/bongtouchoftaste.se/web/app/uploads/cache/793d5c99057e15ba47cec7ecf83503f8ee53964a.php on line 91