Lammstek med bearnaisesmör

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Saftig lammstek med buljongkokta primörer och kryddigt bearnaisesmör. Buljongen får sin goda smak av vitlök, timjan, lök, vitt vin och Kalvfond.

I receptet för Lammstek med primörer och bearnaisesmör rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Lammstek med bearnaisesmör

Ingredienser

Ca 1 timme
4

portioner

Kött   
800 g lammstek
  salt och svartpeppar
  smör att steka i
Grönsaker   
4 st sparris, vit
4 st schalottenlökar
4 st primörmorötter
2 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor
  timjan, färska kvistar
  lagerblad
2 dl vitt vin
3 dl vatten
1.5 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
4 st lökar, gula små
8 st cocktailtomater
Bearnaisesmör   
100 g smör, rumsvarmt
1 msk dragon, färsk hackad
2 msk persilja, färsk hackad
1 krm tabasco
2 krm worchestersås
1 tsk dijonsenap
  
  

Så här gör du

Kött

  1. Sätt ugnen på 90°C.
  2. Dela upp lammsteken efter hinnorna i småstekar (går även att steka hel).
  3. Krydda rikligt med salt, svartpeppar och bryn i panna med smör.
  4. Ugnsstek till en innertemp på 58°C (medium).

Grönsaker

  1. Skala och dela vit sparris i mindre bitar.
  2. Skala schalottenlök och morötter och fräs dem i olivolja. Tillsätt vitlök, örter, vitt vin, vatten och kalvfond. Koka upp.
  3. Lägg i vit sparris och smålök och sjud dem mjuka i buljongen.
  4. Tillsätt tomaterna precis innan servering.

Bearnaisesmör

  1. Vispa smör mjukt och tillsätt de hackade kryddorna samt senap.
  2. Blanda väl och ställ i kyl till servering.

Servering

  1. Skiva lammsteken och servera i djup tallrik med grönsaker och lök.
  2. Avsluta med att klicka på smöret.

Tips! Lammstek kommer oftast nätad till butiken men det blir godare och enklare att dela upp steken i mindre stekar innan tillagning. Det blir även enklare att kontrollera innertemperaturen.

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Ca 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 50 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Ca 1 timme 10 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond