Mustig linsbollo med pasta

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Varför inte laga en mustig, snabb och enkel vegetarisk bolognese utan att behöva tumma på smaken. Den här linsbollon får sin goda smak från vitlök, selleri, tomat och Brynt Schalottenlökfond. Servera med en god pastasort och toppa med ost och färsk timjan.

I receptet för Mustig lindsbollo med pasta rekommenderar vi Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Recept och bild är framtagen i samarbete med Therese Elgquist

Linsbollo med pasta

Ingredienser

Ca 30 minuter
4

portioner

2 dl belugalinser, eller 2 fp förkokta linser
2 st vitlöksklyftor
300 g morot
3 st selleristjälkar
2 msk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond
1 förp krossade tomater (500 g)
2 msk tomatpuré
  Olivolja
  Salt och svartpeppar
Till servering   
1 knippe färsk timjan
50 g vällagrad hårdost
50 g pinjenötter
400 g pasta exv Mezze Maniche

Så här gör du

  1. Koka upp belugalinserna i rikligt med vatten. Låt sjuda 8 minuter, ta bort från värmen, sätt på ett lock och låt stå. Använder du förkokta sköljer du bara av dem.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på medelvärme tills de får en gyllene färg.
  3. Tärna morot och selleri fint. Skala och finhacka vitlöken. Fräs i lite olja på medelvärme i en stekpanna med höga kanter tills de mjuknat, ca 10 minuter.
  4. Tillsätt Brynt Schalottenlöksfond och låt fräsa ihop. Slå på de krossade tomaterna och tomatpuré. Låt puttra ihop i 5 minuter. Häll av linserna och tillsätt i tomatkoket. Tillsätt timjan. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka pastan i en gryta enligt anvisning på förpackningen, men häll av när 3 minuter av koktiden återstår. Spara 1 dl av vattnet.
  6. Blanda ihop linsbollon och pastan i grytan, låt fräsa ihop tillsammans med pastavattnet tills pastan täcks av såsen och pastan är lagom al dente.
  7. Fördela i 4 tallrikar, riv över ost, strö över pinjenötter och toppa med timjan.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 5 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 50 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 50 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond