Nötkött, Gryta

Högrevsgryta med senap och öl

I receptet för Högrevsgryta med senap och öl rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    210 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 800 g högrev
    • 0.25 st rotselleri
    • 2 st lökar, gula
    • 2 tsk dijonsenap, grov
    • 4 st morötter
    • 4 st gulbetor
    • 200 g champinjoner, färska
    • 3 st lagerblad
    • 3 st tomater
    • 3 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
    • 1 l vatten
    • 50 cl öl, porter
    • smör
    • salt och grovmald svartpeppar

    Så här gör du

    1. Skär ner köttet i tärningar på 2×2 cm.
    2. Hetta upp en gjutjärnsgryta och stek köttet i smör. Salta & peppra.
    3. Strimla löken, skala och grovskär morötter och gulbetor. Stek tillsammans med köttet.
    4. Skala och skär rotsellerin i centimeterstora kuber, ansa och dela champinjonerna och tillsätt i grytan.
    5. Häll i öl, vatten och fond, tillsätt lagerblad och senap.
    6. Dela ner tomaterna i i bitar och lägg i grytan.
    7. Koka grytan i minst 2 timmar på medelvärme, glöm inte bort att skumma bort det som bildas på ytan med jämna mellanrum. Tillsätt eventuellt mer vatten under tiden.
    8. Smaka av grytan med salt & peppar.

    Till servering

    kal

    Produkter

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/customers/webs/justdigital/bongtouchoftaste.se/web/app/uploads/cache/793d5c99057e15ba47cec7ecf83503f8ee53964a.php on line 91