Nötkött, Gryta

Köttfärsgryta

I receptet för Köttfärsgryta rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    25 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 500 g nötfärs
    • 1 msk smör
    • 1 stor lök, strimlad
    • 100 g svamp, t ex shiitake
    • 1 tsk tomatpuré
    • 1 msk persilade, torr krydda
    • 3 dl vatten
    • 1 msk soja, Mrs Cheng's Japanese Soy
    • 2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
    • 2 dl crème fraiche
    • salt
    • peppar
    • koriander, färsk
    • salladslök, strimlad
    • Till servering
    • ris, potatis eller nudlar

    Så här gör du

    1. Stek köttfärsen i smöret på hög värme i en gryta. Rör med en visp så att färsen blir smulig.
    2. Lägg i lök och svamp och stek ytterligare några minuter.
    3. Rör i tomatpuré och persilade, slå i vatten, soja och fond. Låt det koka 10 minuter utan lock.
    4. Rör i crème fraiche och låt det koka upp, smaka av med fond, salt och peppar.
    5. Strö över koriander och salladslök.
    6. Servera tillsammans med ris, potatis eller nudlar.

    Produkter

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/customers/webs/justdigital/bongtouchoftaste.se/web/app/uploads/cache/793d5c99057e15ba47cec7ecf83503f8ee53964a.php on line 91