Ostvåffla toppad med räkröra med dill och rom

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Smakrik våffla med västerbottenost som toppas med en räkröra med rom, dill, citron och fond. Garnera med dill och citron och njut på lunchen eller brunchen.

I receptet för Ostvåffla toppad med räkröra med dill och rom rekommenderar vi Bong Touch of Taste Grönsaksfond, gärna EKO, för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Ostvåffla toppad med räkor, dill och rom

Ingredienser

Ca 25 minuter
4

portioner

Ostvåfflorna   
100 g smör
250 g vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
2 st ägg
1 tsk salt
4 dl mjölk
100 g Västerbottenost, riven
Räkröra med dill och rom   
100 g skalade räkor, avrunna
2 msk röd stenbitsrom
0.5 dl majonnäs
0.5 dl crème fraiche
1 tsk Bong Touch of Taste Grönsaksfond, gärna Eko
2 msk dill, hackad
0.5 msk citronskal, finrivet
0.5 dl rödlök, finhackad
  Dill och citron

Så här gör du

Ostvåfflorna

  1. Smält smör och låt svalna.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt.
  3. Vispa i ägg och mjölk till en slät smet.
  4. Avsluta med att röra i smör och riven ost.
  5. Låt smeten vila en stund innan gräddningen. Smörj eventuellt laggen innan den första våfflan gräddas.

Räkröra

  1. Blanda alla ingredienser till röran och smaka av med salt och peppar.
  2. Servera på våfflorna tillsammans med en dillkvist och citron.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond