Sjömansbiff med rödbetor och getost

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Klassisk gryta med oxkött och potatis med mustig smak av öl och Oxfond med rödvin. Serveras med nykokta rödbetor och en krämig och mild getostkräm.

I receptet för Sjömansbiff med rödbetor och getost rekommenderar vi Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Sjömansbiff med rödbetor och getost

Ingredienser

Runt 2 timmar 30 minuter
4

portioner

2 msk olivolja
600 g fransyska
600 g potatis
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar, mald
1 msk tomatpuré
3 msk Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin
4 dl öl, lättöl 2,3 vol.%
1 st lagerblad
4 dl vatten
  bladpersilja, färsk
Getostkräm   
200 g getost
2 dl matlagningsyoghurt
Rödbetor   
8 st rödbetor
  
  
  
  

Så här gör du

SJÖMANSBIFF

  1. Skala och skiva löken och bryn den mjuk i olja under omrörning.
  2. Skiva köttet tunt och bryn i en stekpanna.
  3. Skiva potatisen i 1 cm tjocka skivor.
  4. Varva lök, kantareller, potatis och kött i en stor gryta med lock.
  5. Krydda med salt och svartpeppar.
  6. Blanda tomatpuré, fond, öl och lagerblad.
  7. Häll vätskan över köttet.
  8. Späd med vatten så att det täcker. Sätt på lock och koka långsamt på spisen ca 1 timme eller i ugnen på 175° tills potatisen och köttet är mjukt.
  9. Krydda med salt, svartpeppar och ev. mer fond.
  10. Strö över bladpersilja och servera med tillbehören.

GETOSTKRÄM

  1. Mosa getost och blanda med yoghurten.
  2. Krydda med salt och svartpeppar.
  3. Ställ kallt till servering.

RÖDBETOR

  1. Koka rödbetorna i lättsaltat vatten i ca 25-30 min.
  2. Skala och servera varma i klyftor.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Runt 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Runt 4 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond