Plommonspäckad viltstek

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Hel rådjursstek med härlig smak av plommon, Brynt Schalottenlökfond, timjan och rosmarin. Perfekt till stekt potatis, pressgurka och svartvinbärsgelé.

I receptet för Plommonspäckad Viltstek rekommenderar vi Bong Touch of Taste brynt Schalottenlökfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Plommonspäckad viltstek

Ingredienser

Under 10 minuter
4

portioner

800 g viltstek, ex hjort eller rådjur
10 st plommon, färska små urkärnade
1 msk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond
2 st timjan, färska kvistar
2 st rosmarin, färska kvistar
1 msk smör
  salt och peppar
  steksnöre
Till servering   
  stekt svartkål, potatis, sky, äppelmos och gelé
  
  
  

Så här gör du

  1. Lägg plommon och örter i en skål, krydda med fond, salt och peppar.
  2. Skär ett litet hål i mitten på steken och tryck in de kryddade plommonen i steken.
  3. Bind upp steken med steksnöre och bryn den i smöret. Efterstek i ugn, 125 grader i ca 75 minuter (till 65-72 grader kärntemperatur).
  4. Låt köttet vila 10 minuter under folie, ta bort snöret och skär upp steken.
  5. Ringla över stekskyn och servera tillsammans med goda tillbehör.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme 30 minuter
Betyg (1)
1.0/5
Mindre än 1 timme 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond