Potatisplättar med halstrad skinka och lingon

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Perfekta plättar att göra när du fått kokt potatis och julskinka över från julfirandet! Stek de härliga potatisplättarna och servera med fina bitar stekt julskinka, en klick gräddfil och rårörda lingon.

I receptet för Potatisplättar med halstrad skinka och lingon rekommenderar vi Bong Touch of Taste Grönsaksfond alternativt Ekologisk Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Potatisplättar med halstrad skinka och lingon

Ingredienser

25 min
4

portioner

400 g potatis, kall kokt
3 st ägg
3 dl vetemjöl
1 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond, gärna EKO
6 st mjölk, 3%
Till servering   
8 skivor julskinka
1.5 dl råröda lingon
1 dl gräddfil

Så här gör du

  1. Riv potatisen på den grova sidan av rivjärnet.
  2. Vispa ihop en tjock pannkaksmet av mjöl, mjölk, ägg och fond.
  3. Rör i den rivna potatisen och smaka av med salt, peppar och fond.
  4. Stek plättarna i smör tills de fått fin färg och krispig yta.
  5. Halstra skinkan hastigt i het stekpanna.
  6. Servera plättarna tillsammans med skinka, lingon och gräddfil.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Runt 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond