Sojagravad lax med wasabimayo

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Här bjuder vi på ett fantastiskt gott recept på hur du gör egen sojagravad lax med wasabimayo – en riktig klassiker på julbordet med en asiatisk twist.

I receptet för Sojagravad lax med wasabimayo rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter.

Sojagravad lax med wasabimayo

Ingredienser

Under 20 minuter
10

portioner

Gravning   
1 kg lax, färsk
3 msk salt
2 msk farinsocker
2 msk strösocker
2 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
2 tsk svartpeppar, grovmald
Sås   
2 dl majonnäs
2.5 msk wasabi, pasta från tub
1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
1 tsk citron
  salt och peppar

Så här gör du

  1. Blanda alla ingredienserna till gravningen, slå det i en stor fryspåse.
  2. Lägg laxen i påsen och massera in gravningen.
  3. Låt den grava i kyl i 12 timmar.
  4. Vänd och massera laxen med jämna mellanrum.
  5. Vispa samman alla ingredienserna till såsen.
  6. Smaka av med salt, peppar, wasabi och citron.
  7. Skiva laxen i tunna skivor och servera den tillsammans med sås och bröd.

OBS! Om du använder annan lax så låt den grava 1-2 dygn.

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Ungefär 1 timme
Betyg (1)
1.0/5
Runt 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 50 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 3 timmar och 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond