Soppa

Linssoppa

I receptet för Linssoppa rekommenderar vi Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlöksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    30 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 300 g röda linser, torkade
    • 1 dl lök, finhackad
    • 1 st morot, tärnad
    • 1 st palsternacka, tärnad
    • 2 msk vitlök, finhackad
    • 2 msk tomatpuré
    • 0,5 tsk ingefära, mald, torkad
    • 1 tsk gurkmeja, mald, torkad
    • 1 tsk spiskummin
    • 2 msk rapsolja
    • 4 dl krossade tomater
    • 2 msk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlöksfond
    • 6 dl vatten
    • Till servering
    • Crème fraiche
    • Mango chutney

    Så här gör du

    1. Skölj linserna i kallt vatten och låt dem rinna av i en sil.
    2. Fräs lök, morötter, palsternacka, vitlök, tomatpuré och kryddor sakta i oljan några minuter.
    3. Rör i linserna och tillsätt tomaterna, fonden och vatten.
    4. Låt soppan koka sakta i cirka 20 minuter tills linserna är genomkokta.
    5. Späd med mer vatten om det behövs under kokningen.
    6. Smaka av soppan med fond, salt och peppar.
    7. Rör ihop crème fraiche och mango chutney och lägg en klick i varje skål.

     

    Produkter