Stekt torsk med grönsaker och vitvinsås

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Stekt torsk med en timjansdoftande vitvinsås och grönsaker. Den goda såsen får sin goda smak av schalottenlök, vitt vin, Fiskfond, grädde och timjan.

I receptet för Stekt torsk med grönsaker och vitvinsås rekommenderar vi Bong Touch of Taste Fiskfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Stekt torsk med grönsaker och vitvinsås

Ingredienser

Under 30 minuter
4

portioner

Vitvinsås med timjan   
3 st schalottenlökar, finhackade
1 msk smör
3 dl vitt vin, torrt
1 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
1 dl vatten
4 dl grädde, 40%
  salt, peppar och ev mer timjan
Torsk   
4 st torsk, portionsbitar
1 msk rapsolja
1 msk flingsalt
2 msk smör
Till servering   
  stekta grillade grönsaker efter smak
  Pressad potatis

Så här gör du

Vitvinsås med timjan

  1. Fräs lök och en kvist timjan i smör på svag värme i ca 10 minuter utan att den tar färg.
  2. Tillsätt vin, fond och vatten. Låt det koka ihop till ca 1 dl återstår.
  3. Häll i grädden och låt det sedan koka sakta till ca 4 dl återstår.
  4. Smaka av såsen med salt, peppar och ev mer fond.
  5. Sila såsen och servera den rykande het.

Torsk

  1. Hetta upp en stekpanna, ringla i oljan och strö på saltet.
  2. Lägg i torsken, stek 30 sekunder på högste värme, vänd på fisken och sänk temperaturen.
  3. Klicka i smöret och ös fisken med det brynta smöret tills fisken blivit genomvarm men inte överstekt.

Servera torsken med rostade grönsaker, vitvinssås och pressad potatis.

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 45 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond