Stekta betor med fetaostkräm

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Ljuvligt vegetariskt alternativ till nyår. Stekta betor, steklök och en härlig fetaostkräm med en touch av Grönsaksfond.

I receptet för Stekta betor med fetaostkräm rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter.

Stekta betor med fetaostkräm

Ingredienser

Ca 40 minuter
4

portioner

Fetaostkräm   
150 g fetaost
2 dl crème fraiche
1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond
Stekta betor   
500 g gulbetor
500 g rödbetor
200 g steklök / smålök
2 msk rapsolja
1 msk vit vinäger
1 msk farinsocker
  salt och peppar
50 g spenat

Så här gör du

Fetaostkräm

  1. Smula osten och vispa ihop den med crème fraiche och fond.
  2. Ställ den en stund i kylen.

Betor

  1. Skala och skär betorna i klyftor.
  2. Skala lökarna.
  3. Lägg betor och lökarna i en ugnsfast form.
  4. Rör samman olja, vinäger och farinsocker och ringla det över grönsakerna.
  5. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Rosta i ugn, 200 grader i ca 25-30 minuter tills betorna är genombakade och mjuka.
  7. Rör runt och ös grönsakerna under stekningen.
  8. Vänd ner spenaten och skeda upp grönsakerna på varma tallrikar.
  9. Toppa med såsen.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 5 minuter
Ungefär 1 timme 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond