Tonfisk-tataki med brynt smör och soja

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Lyxig tonfisk-tataki serverad på ett uppläggningsfat med potatis, ägg, rödlök, dill och ett brynt smör med soja.

I receptet för Tonfisk-tataki med brynt smör och soja rekommenderar vi Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Tonfisk-tataki med brynt smör och soja

Ingredienser

Ca 35 minuter
4

portioner

400 g tonfisk, färsk
2 msk sesamfrön, svarta eller vita
400 g färskpotatis, små och kokta
4 st ägg, kokta
0.5 dl rödlök, hackad
1 knippe dill, färsk
50 g smör
1 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
1 msk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond
1 dl gräddfil
1 burk fisk- eller algrom

Så här gör du

  1. Dela potatis och ägg.
  2. Hetta upp en non-stick stekpanna tills den är riktigt het.
  3. Stek tonfisken i ca 15 sekunder på varje sida, lägg sedan över den på en skärbräda. Smaksätt med salt, peppar och strö över sesamfrön. Skiva fisken i 2-3 cm tjocka skivor.
  4. Bryn smöret i en liten kastrull, när det är gyllenbrunt så tillsätt sojan och fonden, låt det koka upp.
  5. Lägg upp allt på ett fat och skeda på det varma sojasmöret.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (1)
1.0/5
Ca 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 45 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond