Ugnsbakad lax med parmesansås

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
En laxrätt som har massor med smak av Ekologisk grönsaksfond, citron, persilja och vitlök. Till det serveras en underbar sås med parmesan.

I receptet för Ugnsbakad lax med parmesansås rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter.

Ugnsbakad lax med parmesansås

Ingredienser

Under 25 minuter
4

portioner

600 g laxfilé
2 msk olja
1 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
1 msk rivet citronskal
1 msk persilja, finhackad
1 tsk vitlök, finhackad
Sås   
2 dl crème fraiche
1 dl parmesanost, finriven
1 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
  salt och peppar
Till servering   
  potatispuré
  morötter
  salladsgrönsaker
  

Så här gör du

  1. Dela laxen i 4 bitar och lägg dem i en ugnsfast form.
  2. Blanda samman olja, fond, citronskal, persilja och vitlök.
  3. Pensla blandningen på laxbitarna.
  4. Baka laxen i ca 15 minuter i 150 grader.
  5. Vispa samman ingredienserna till såsen.
  6. Smaka av med fond, salt och peppar.
  7. Skala och skiva morötterna med potatisskalare.
  8. Servera laxen med råkost, sallad, sås och potatispuré.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 20 min
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond