Viltkött

Vild biff Rydberg

I receptet för Vild biff Rydberg rekommenderar vi Bong Touch of Taste Viltfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:

Personer: 4

40 min

Skicka inköpslista

Skickat!

Ingredienser

  • Senapsdressing:
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk dijonsenap
  • 1-2 msk pepparrot, nyriven
  • 1-2 msk honung, flytande
  • salt och peppar
  • 4 msk smör
  • 600 g innanlår av vilt, t ex hjort eller rådjur
  • 2 st gula lökar
  • 6 stora potatisar
  • 1 dl rapsolja
  • 3 msk smör
  • 2 dl vatten
  • 1 msk rödvinsvinäger, god
  • 2 tsk Touch of Taste Viltfond
  • salt och peppar

Så här gör du

Börja med dressingen

  1. Vispa grädden lätt
  2. tillsätt alla ingredienser till såsen.
  3. Vispa vidare några sekunder tills allt är blandat och den fått fin konsistens.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Ställ i kylen.
  6. Skala löken och potatisarna.
  7. Tärna kött, lök och potatis i jämna kuber, ca 1*1 cm.
  8. Stek löken i 2 msk smör på försiktig värme i 15 minuter tills den blivit mjuk och fått fin färg.
  9. Stek/fritera potatisen i oljan på hög värme tills den är mjuk och gyllenbrun.
  10. Stek köttet hastigt i 2 msk smör i en mycket het panna.
  11. Smaka av allt med salt och peppar.
  12. Deglasera stekpannan med vatten, fond och vinäger, låt det koka ihop tills ca 1 dl återstår.
  13. Lägg upp kött, lök och potatis på tallrikar
  14. skeda skyn över köttet och servera med dressingen.

Produkter