Viltkött, Gryta

Vild gryta

I receptet för Vild gryta rekommenderar vi Bong Touch of Taste Viltfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    1h 45 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 2 små gula lökar
    • 200 g champinjoner
    • 2 små palsternackor
    • 1 bit rotselleri
    • 2 msk smör
    • 500 g grytbitar av viltkött
    • 2 st lagerblad
    • 1 kvist timjan
    • vatten
    • 3 msk tomatpuré
    • 2 dl vitt vin
    • 2 msk senap, grovkornig fransk
    • 2,5 msk Bong Touch of Taste Viltfond
    • 2 dl grädde
    • salt och peppar

    Så här gör du

    1. Skala och skär lök, svamp och rotfrukter i fina bitar.
    2. Bryn grönsakerna i smöret tills de fått fin färg, lägg dem sedan åt sidan.
    3. Bryn köttet i grytan och lägg i lagerblad och timjan.
    4. Tillsätt tomatpuré och låt det steka ytterligare 1 minut.
    5. Slå i vin, senap och fond, tillsätt vatten tills det täcker köttet. Låt det koka 1 timme, lägg i grönsakerna. Låt det koka ytterligare 30 minuter tills köttet är mört och grönsakerna genomkokta.
    6. Rör i grädden och smaka av med salt, peppar och fond.

     

    Produkter