Sichuan boiled beef med kalvfond

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
En otroligt god Sichuan boiled beef som får extra skjuts av Kalvfond. Tunt skivad ryggbiff får smak av doubanjiang, sichuanpeppar, salladslök, ingefära, vitlök och Kalvfond och serveras med ris och böngroddar samt en het chiliolja som slås direkt över rätten. Toppa allt med koriander och salladslök och njut!

I receptet för Sichuan boiled beef med kalvfond rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kyckling-, Grönsak och Brynt Schalottenlökfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Recept och bild är framtagen i samarbete med Karin Lei

Sichuan boiled beef med kalvfond

Ingredienser

Ca 30 minuter
2

portioner

300 g ryggbiff
2 st stora vitlöksklyftor, hackade
2 st salladslökar, hackade
1 st bit ingefära (ca 3 cm), skivad
4 st röda torkade chili, delade i bitar
1 st äggvita
0.25 tsk bikarbonat
1 tsk maizena
1 msk doubanjiang
1 tsk rostad och malen sichuanpeppar (gärna grön)
2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
2.5 dl vatten
150 g böngroddar
  Koriander och salladslök till topping
  Salt
  Rapsolja

Så här gör du

  1. Skiva ryggbiffen i tunna skivor (tvärs mot fibern)
  2. Marinera köttet med maizena, äggvita, bikarbonat, en nypa salt och blanda.
  3. Lägg i chili i en panna med ca 1 msk rapsolja. Låt den värmas upp på medelvärme.
  4. Låt chilin värmas upp i någon minut (akta så att den inte bränns). Ta upp mer än hälften, spara den till topping senare.
  5. I samma panna lägg i salladslök, ingefära och hälften av vitlöken. Låt det fräsa ihop på medelhög värme.
  6. Lägg i doubanjiang och 0,5 tsk sichuanpeppar, stek i ca 30 sek.
  7. Häll i vatten och sedan kalvfonden. Låt allt koka på låg/medelvärme i ett par minuter.
  8. Under tiden blancera böngroddarna i ca 15 sek och skölj sedan i kallt vatten. Låt vattnet rinna av.
  9. Blanda ner köttskivorna i såsen och rör om. Höj värmen på plattan. Låt allt koka upp ca 30 sek (beroende på hur rosa du vill ha köttet och hur tunna skivorna är). Ta bort från värmen.
  10. Lägg böngroddar i en djup tallrik, toppa med köttet och skyn. Toppa med chili och resten av vitlöken.
  11. Hetta upp 2-3 msk olja tills den börjar ryka. Häll sedan försiktigt oljan över toppingen.
  12. Toppa allt med hackad koriander och salladslök och servera med nykokt ris.
    Smaklig måltid!
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme 25 minuter
Betyg (2)
3.5/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (3)
5.0/5
30 min
Betyg (0)
0.0/5
Ca 2 timmar
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond