Köttgryta med bacon, timjan och paprika

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Gräddig köttgryta med milda smaker. Grytan får sin goda smak av timjan, schalottenlök, grädde, bacon, paprika, champinjoner och Oxfond med rödvin.

I receptet för Köttgryta med bacon, timjan och paprika rekommenderar vi Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Köttgryta med timjan och paprika

Ingredienser

Runt 2 timmar
4

portioner

500 g oxgrytbitar
2 msk Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin
3 st timjan, kvistar färsk
1.5 dl vatten
6 st schalottenlökar
100 g bacon
1 st paprika, röd
10 st champinjoner, färska
2 dl grädde
  salt och peppar
  
  
  

Så här gör du

  1. Skär lök, bacon och paprika i bitar och fräs tillsammans med champinjonerna i en gryta.
  2. Lägg upp på fat och bryn köttet i samma gryta.
  3. Häll på vatten, timjan och fond, låt koka under lock i ca 1.5 timmar.
  4. Mot slutet av kokningen tillsätt bacon/paprika/lökfräset och grädde.
  5. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt mer fond.
  6. Servera med ris och grönsallad.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 3 timmar och 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond