Hjortrygg med sky och svamp

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Rosastekt viltkött, serverat med en god sky på stekt salladslök, svamp, hoisinsås, balsamicovinäger och Kycklingfond. Viltkött när den är som bäst!

I receptet för Hjortrygg med sky och svamp rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond då denna ger en djup och mustig smak med rostade undertoner.

Hjortrygg med sky och svamp

Ingredienser

Ungefär 1 timme
4

portioner

700 g hjortrygg
2 tsk rapsolja, kallpressad
200 g svamp, blandad
6 st salladslökar
1 dl hoisinsås
2 msk balsamicovinäger
1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond
1 dl vatten
Till servering   
  Pressad potatis
  
  
  

Så här gör du

  1. Skär köttet i fina bitar, pensla med rapsolja och smaksätt med salt och peppar.
  2. Stek eller grilla köttet till önskad stekningsgrad.
  3. Lägg smör i en kastrull och tillsätt lök och svamp. Låt det steka några minuter och slå sedan i hoisinsås, vinäger, fond och vatten. Låt det koka upp och lägg sedan i köttet.
  4. Smaka an skyn med salt, peppar och ev. mer fond.

Till servering

  1. Servera kött, svamp och sky tillsammans med pressad potatis.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Runt 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 3 timmar
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond