Blinier med hummersallad

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Fantastisk smakrik och ljuvlig förätt till nyår. Kommer garanterat att uppsakattas!

I receptet för Blinier med hummersallad rekommenderar vi Bong Touch of Taste Hummerfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Blinier med hummersallad

Ingredienser

Under 10 minuter5
4

portioner

Blinier   
25 g jäst
4.5 dl mjölk
3 dl bovetemjöl
2 dl vetemjöl
2 st ägg
0.75 dl gräddfil
2 st äggvitor
  smör, salt och svartpeppar
Hummersallad   
2 st humrar, små kokta
2 msk blekselleri, fint tärnad
1 msk schalottenlök, finhackad
1 msk citron, saften av
  tabasco, några droppar
3 msk crème fraiche
3 msk majonnäs
2 tsk Touch of Taste Hummerfond
  salt och svartpeppar
  

Så här gör du

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Värm mjölken till 37 grader C och slå den över jästen. Rör tills den är löst.
  3. Rör i bovete, mjöl och de hela äggen.
  4. Lägg en duk över bunken och låt den jäsa 1 timme i rumstemperatur.
  5. Vispa äggvitorna fluffiga.
  6. Rör i gräddfilen och äggvitorna, smaksätt med salt och lite svartpeppar.
  7. Stek små fina pannkakor/blinier i smör och servera dem varma.

Hummersallad

  1. Dela, skala och skär hummern i fina bitar.
  2. Blanda alla ingredienserna i en skål.
  3. Smaka av med salt, peppar och Tabasco.
  4. Servera hummersalladen på blinierna.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Ca 1 timme 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Ca 1 timme 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond