Chokladfondant med glass och bär

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Till alla chokladälskare, detta måste bara testas. Perfekt att bjuda på till nyårsdessert. Servera med glass och lite goda bär.

I receptet för Chokladfondant med glass och bär behövde vi inte tillsätta Bong Touch of Taste fond för att boosta smaken. Ibland blir det helt enkelt bättre utan.

 

Chokladfondant med glass och bär

Ingredienser

Under 25 minuter
4

portioner

100 g smör
150 g choklad, 70%, finhackad
2 st äggulor
1 st ägg
3 msk rörsocker, strö
4 st smörade formar, typ remarkiner som rymmer ca 1 dl
Till servering:   
  glass och bär
  

Så här gör du

  1. Smält smöret i en kastrull, drag åt sidan, rör i chokladen och rör tills det smält.
  2. Vispa ägg, gulor och socker fluffigt.
  3. Rör i chokladblandningen försiktigt.
  4. Slå upp smeten i formar och baka på 200 grader i 5-8 minuter (beroende på hur rinniga du vill ha dem)
  5. Servera de nybakade fondanterna med en kula glass och bär.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Mindre än 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Ca 1 timme 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 20 min
Betyg (0)
0.0/5
Runt 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 2 timmar 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond