Nyårsfilé med rotfruktskaka och rödvinssås

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Helstekt glazerad oxfilé med rotfruktskaka och mustig rödvinssås. Den goda såsen har smak av schalottenlök, rött vin, Oxfond med rödvin, lite socker och smör.

I receptet för Nyårsfilé med rotfruktskaka och rödvinssås rekommenderar vi Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Nyårsfilé med rotfuktskaka och rödvinssås

Ingredienser

Ca 2 timmar
4

portioner

800 g oxfilé
Glaze   
3 msk Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin
1 msk chilisås tomat
1 msk rött vin
1 msk farinsocker
1 msk rapsolja
1 msk pepparmix
1 st vitlöksklyfta, pressad
Rödvinssås   
1 st schalottenlök
1 dl rött vin
1 dl vatten
3 msk Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin
1 msk strösocker
1 krm vitpeppar, krossad
1 tsk maizena
50 g smör

Så här gör du

Kött

  1. Blanda alla ingredienser till glazen i en skål, vispa ihop.
  2. Stek filén runt om hastigt på ett järn.
  3. Lägg över filén i en ugnsfast form, pensla med glazen och stek färdigt i 100° ugn
  4. i ca 45 minuter.
  5. Pensla på glazen minst 3ggr under tiden filén är i ugnen.

Rotfruktskaka

  1. Skiva rotsaker och lök tunt (observera att grönsakerna INTE ska sköljas då stärkelsen försvinner). Bryn löken mjuk i smör.
  2. Vispa ihop grädde, fond och kryddor, blanda med rotfrukter och lök.
  3. Klä en ugnsfast form med bakplåtspapper och fyll med rotsaksblandningen, packa hårt och väl.
  4. Grädda i 140°C varm ugn i 50 minuter.
  5. Prova om kakan är mjuk.
  6. Låt svalna och ställ sedan under press ordentlig press.
  7. När kakan är helt kall, stjälp upp och skär ut fina portionsbitar.
  8. Värm bitarna i 150° ca 25 minuter.

Rödvinssås

  1. Skala och finhacka löken.
  2. Koka den tillsammans med vin, vatten, oxfond och socker någon minut.
  3. Vispa ner maizena utrört i lite vatten.
  4. Rör till sist i smöret i klickar, krydda lätt.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme
Betyg (2)
3.0/5
Runt 3 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Runt 4 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme 10 minuter
Betyg (1)
4.0/5
Runt 5 timmar
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond