Asiatisk råbiff med sojagravad äggula och chilikräm på friterat rispapper

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Imponera med en lyxig asiatisk råbiff gjord på grovmald oxfilé eller ryggbiff, smaksatt med soja, sesamolja, ingefära, Kycklingfond och salladslök. Serveras med sojagravad äggula, krämig chilimayo med misopasta och friterat rispapper för extra textur. Toppa med koriander, sesamfrön och färsk chili – en smakrik och vacker förrätt som passar perfekt till festliga tillfällen eller nyår.

I receptet för Asiatisk råbiff med sojagravad äggula och chilikräm på friterat rispapper rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Asiatisk råbiff med sojagravad äggula och chilikräm på friterat rispapper

Ingredienser

Ca 1 timme
4

portioner

Råbiff   
300 g mört nötkött, foxfilé eller ryggbiff, grovmald/finhackad
1 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
1 tsk Bong Touch of Taste Kycklingfond
1 tsk ingefära, riven
1 tsk sesamolja
1 knippe salladslök, skivad
Sojagravad äggula   
4 st äggulor
1 dl Mrs Cheng´s Japansk soja
Crispy Chilimayo   
1 dl majonnäs
2 msk Crispy chili oil
1 tsk misopasata
1 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
Friterat rispapper   
4 st ark rispapper
  Frityrolja
Till servering   
  Färsk koriander eller bladpersilja
2 msk sesamfrön, rostade
2 dl salladslök, tunt skivad
1 dl röd chili, tunt skivad (utan frön, lägg den en stund i isvatten innan servering)

Så här gör du

Sojagravd äggula

  1. 8 timmar innan servering så lägg äggulorna i en kopp, slå över sojan och låt det stå 6-8 timmar i kylen för att grava.
  2. Rör försiktigt på koppen några gånger så att sojan kommer till överallt i koppen.

Råbiffen

  1. Blanda samman alla ingredienser till råbiffen och låt det stå 1 timme i kylen.
  2. Lägg sedan över köttet i en sil och låt marinaden rinna av.

Crispy Chilimayo

  1. Lägg alla ingredienserna till såsen i en mixer/blender och mixa till en slät sås.
  2. Smaka av med fond, salt och chiliolja.

Servering

  1. Klipp varje rispapperna i 8 bitar. Hetta upp oljan till ca 160° och fritera rispapperna några sekunder tills det blivit vita och frasiga.
  2. Lägg upp råbiffen i mitten på kalla tallrikar och fördela alla tillbehören på ett elegant sätt.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Ca 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Ca 1 timme 10 minuter
Betyg (1)
5.0/5
Ca 2 timmar 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond