Dessert

Pavlova med hallon och citroncrème

I receptet för Pavlova med hallon och citroncème behövde vi inte tillsätta Bong Touch of Taste fond för att boosta smaken. Ibland blir det helt enkelt bättre utan.

Bong Touch of Taste fond förstärker smakupplevelsen och ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av – men inte i den här rätten!

Betyg:

Personer: 6

20 min + 1,5 h i ugn

Skicka inköpslista

Skickat!

Ingredienser

  • 4 st äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 24 cm form
  • smör till smörjning av form
  • Topping:
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl lemoncurd
  • 1 ask hallon
  • Färska örter, t ex meliss, mynta och oxalis
  • Ev hackade pitagenötter

Så här gör du

Pavlova

  1. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Börja vispa på låg hastighet och höj hastigheten succesivt.
  2. När marängen börjar bli fast tillsätt sockret lite i taget.
  3. När marängen är fast och fin så vispa i vinäger, vaniljsocker och majsstärkelse.
  4. Slå upp marängen i formen som är smörad.
  5. Ställ in formen i 225 gradig ugn. Sänk värmen till 125 grader och baka marängen i 1,5 timme.
  6. Låt marängen kallna och lossa kakan.

Topping

  1. Vispa grädden, när den är nästan färdigvispad så tillsätt lemoncurden och låt den vispa till ett fast skum.
  2. Lägg kakan på ett tårtfat, bred på citrongrädden och toppa med hallon och örter (och eventuellt nötter).

Produkter