Citruspannacotta med karamelliserad vit choklad

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Vad passar väl bättre än att avsluta nyårsmiddagen med en len och fräsch citruspannacotta med hallon och karamelliserad vit choklad till? Så underbart gott!

I receptet för Citruspannacotta med karamelliserad vit cholklad behövde vi inte tillsätta Bong Touch of Taste fond för att boosta smaken. Ibland blir det helt enkelt bättre utan.

Citruspannacotta med karamelliserad vit choklad

Ingredienser

Under 30 minuter
4

portioner

2 dl kondenserad mjölk
2.5 dl vispgrädde
2 st gelantinblad
1 msk citron, pressad
4 st portionsglasskålar
  hallon
100 g vit choklad
  
  

Så här gör du

Pannacotta

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Värm upp kondenserad mjölk och grädde (skall ej koka, ca 70 grader blir bra),
  3. Rör i gelatinbladen och låt det kallna till rumstemperatur.
  4. Rör försiktigt i den pressade citronen och slå upp smeten i serveringsskålarna.
  5. Låt skålarna stå i kyl minst 2 timmar, gärna över natten.

Karamelliserad vit choklad

  1. Lägg chokladen på ett smörpapper.
  2. Baka den i ugn, 5 minuter på 150 grader.
  3. Rör om i chokladen så att den blir klumpig och baka ytterligare 5 minuter.
  4. Ta ut ur ugnen och låt den svalna.

Toppa pannacottorna med choklad och hallon.

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 10 min
Betyg (0)
0.0/5
ca 15 min
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond