Fisk & skaldjur

Räk-ceviche med sötpotatisaioli och krispigt tunnbröd

I receptet för Räk-ceviche med sötpotatisaioli och krispigt tunnbröd rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:

Personer: 4

45 min

Skicka inköpslista

Skickat!

Ingredienser

  • 200 g räkor, skalade
  • 1 stor avokado, väl mogen
  • 1 st salladslök
  • 1 dl mango, tärnad
  • färsk korinader eller bladpersilja
  • Dressing:
  • 1-3 tsk röd chili, finhackad
  • 1 tsk vitlök, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk citron, pressad
  • 2 msk lime, pressad
  • 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond
  • Salt och peppar
  • Sötpotatisaioli ger ca 4 dl
  • 100 g sötpotatis, skalad, i bitar
  • 2 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond
  • 1 msk vitlök, finhackad
  • 2 msk lime, pressad
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 st äggula
  • 2 dl rapsolja
  • salt och peppar
  • Krispigt tunnbröd 4 pers
  • 2 skivor tunnbröd, runt
  • smör

Så här gör du

  1. Vispa samman alla ingredienserna till dressingen, smaka av med salt och peppar.
  2. Tärna avokadon och skiva löken tunt.
  3. Blanda samman alla ingredienserna, slå på dressingen, tillsätt koriander eller persilja och servera direkt i skålar eller glas.
  4. Toppa med aiolin och servera krisigt bröd till.

Sötpotatisaioli

  1. Koka potatisen helt mjuk (ca 20 minuter) och låt den ånga av och svalna några minuter.
  2. Lägg potatisen i en bunke och vispa sönder den med en elvisp.
  3. Rör i vitlök, lime, senap och äggula.
  4. Vispa i oljan med tunn stråle och smaka av med salt och peppar.

Krispigt tunnbröd

  1. Pensla tunnbröden med smält smör.
  2. Skär bröden i trekanter och rosta i ugn, ca 220 grader i 3-5 minuter.

Vegetariskt alternativ:

Avokado-ceviche med sötpotatisaioli och krispigt tunnbröd. Byt ut räkorna mot 1 stor avokado.

Produkter