Fläskkött

Västerbottenpiccata med tomatsås

I receptet för Västerbottenpiccata med tomatsås rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    40 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 600 g fläskfilé
    • salt och svartpeppar
    • 1 dl vetemjöl
    • 2 st ägg
    • 2 dl västerbottensost, finriven
    • 2 msk rapsolja
    • 1 msk smör
    • Tomatsås
    • 1 st lök, gul finhackad
    • 1 st vitlöksklyfta, stor finhackad
    • 1 msk olivolja
    • 400 g tomater, krossade på burk
    • 1.5 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
    • 1 msk balsamvinäger
    • 1 msk örter, färska finhackade (t ex basilika eller oregano)
    • 1 tsk råsocker
    • salt och svartpeppar
    • 10 st oliver, gröna urkärnade i skivor
    • Till servering
    • 4 portioner ris, kokt
    • broccoli, råstekt
    • tomatsås

    Så här gör du

    1. Putsa och skär fläskfilén i 8 bitar. Platta till dem med handen och krydda med salt och peppar.
    2. Vispa ihop ägg, fond och riven ost. Panera köttet – vänd det först i mjöl, klappa av överskottet och vänd det sedan i äggsmeten.
    3. Hetta upp en stekpanna med smör och olja och stek köttet på medelvärme tills det är genomstekt utan att bli torrt.

    Tomatsås

    1. Hetta upp en kastrull med olivolja.
    2. Stek lök och vitlök på låg värme utan att de tar färg.
    3. Tillsätt krossade tomater, fond, balsamvinäger, råsocker, salt och peppar. Låt koka sakta under lock ca 20 minuter.
    4. Smaka ev av med mer  salt, peppar, råsocker och fond.
    5. Vänd till sist ned örter och skivade oliver (oliverna kan uteslutas om det inte står på favoritlistan). 

    Till servering

    Västerbottenpiccata tillsammans med ris, tomatsås och broccoli.

    Produkter

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/customers/webs/justdigital/bongtouchoftaste.se/web/app/uploads/cache/793d5c99057e15ba47cec7ecf83503f8ee53964a.php on line 91