Gratinerad löksoppa

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
En klassisk gratinerad löksoppa gul lök och vitt vin. Timjan, lagerblad och Oxfond med rödvin lyfter smaken på denna gratinerade soppa med lock av bröd och ost.

I receptet för Gratinerad Löksoppa rekommenderar vi Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Gratinerad löksoppa

Ingredienser

Runt 45 minuter
4

portioner

3 st lök, gul
3 msk smör
1 tsk timjan, färsk finhackad
1 st lagerblad
2.5 msk Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin
8 dl vatten
2 dl vitt vin
4 skivor lantbröd
150 g emmentalerost, riven
1 st vitlöksklyfta
  salt och peppar
  
  

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250 grader övervärme.
  2. Skala och skär löken i tunna halvmånar.
  3. Lägg den i en gryta tillsammans med smör, timjan, lagerblad och låt den svettas.
  4. Slå över vatten, vitt vin och Bong Touch of Taste Oxfond med Rödvin.
  5. Låt koka i cirka 20 minuter och dra sen åt sidan.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Häll upp soppan i små, ugnsfasta portionsskålar.
  8. Lägg en centimetertjock skiva bröd i varje skål och strö över grovt riven Emmentaler.
  9. Sätt skålarna på en plåt och gratinera dem i ugnen tills osten smält och blivit gyllengul, cirka 5-10 minuter.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond